ZIJN JOUW ZWARTE SNEAKERS DE OORZAAK VAN JE PIJN?

Als je rugpijn hebt én op de scan wordt een hernia gevonden, worden die twee aan elkaar gelinkt, maar niemand vraagt zich dan blijkbaar af of dat klopt.
Dat zou hetzelfde zijn als dat je met hoofdpijn naar de dokter gaat en je dokter zegt: “O, ik zie het al. U heeft zwarte sneakers aan. Daar komt het door. 80% van de mensen die klaagden over hoofdpijn het afgelopen jaar droegen allemaal zwarte sneakers, dus dat moet de oorzaak zijn.”
In dat geval zou je je huisarts een beetje raar aankijken denk ik, maar als een specialist zegt dat een hernia je pijn veroorzaakt, neem je dat klakkeloos aan. Nu zeg ik niet dat een hernia geen pijn kan veroorzaken, maar uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er heel veel mensen zijn met hernia’s die geen pijn hebben.
Ik ben er ook één van, waar ik tot 3 jaar geleden nog geregeld bij mijn hernia arts kwam, heb ik hem nu niet meer nodig en ja, mijn hernia zit er nog steeds.
En dat er mensen zijn met pijn die geen hernia hebben. Tja…
Een neuroloog zei mij zelf al eens: “Pluk 10 mensen van de straat zonder rugpijn en je zult zien dat 9 van hen een afwijking in de wervelkolom hebben. Een afwijking in de wervelkolom noemen we wel een afwijking, maar eigenlijk is het normaal, gezien het feit dat zoveel mensen het hebben. Bijna niemand heeft een perfecte rechte wervelkolom.”

EN HOE ZIT HET DAN IN DE PRAKTIJK?
Uitslagen van scans en onderzoeken zijn mooi, maar wat heb je er aan als je met pijn loopt?
Revalidatiearts John Sarno liep daar in zijn praktijk tegenaan. De honderden rug patiënten die hij jaarlijks zag, werden over het algemeen niet beter na een hernia-operatie. De klachten gingen helemaal niet weg of maar tijdelijk. Dat was dus de oplossing niet. Hij ging zelf op onderzoek uit. Hij ging zijn patiënten holistisch bekijken. Dus niet alleen die rug onderzoeken, maar wat voor soort mensen waren dit? Welke eigenschappen hadden zij met elkaar gemeen? Er moest toch iets zijn om die chronische rugpijn te verklaren?
Sommigen waren perfectionistisch, anderen waren heel zorgzaam voor hun naasten. Sommigen waren heel gedreven op zakelijke prestaties en anderen waren heel streng religieus opgevoed. Hele verschillende mensen die verschillende levens leidden.

DE CLOU VAN HET VERHAAL
Hij kwam er achter dat zij allemaal op een of andere manier emoties onderdrukt hadden in hun leven. Deze mensen hadden bepaalde eigenschappen die nét een tikkeltje te ver gingen om ‘gezond’ genoemd te worden.

Wanneer gaat het te ver, vraag je jezelf misschien af?
Wanneer je zo zorgzaam bent voor anderen dat je jezelf wegcijfert.
Wanneer de mening van een ander belangrijker is dan wat jij wilt.
Wanneer je jezelf tot het uiterste drijft om te voldoen aan de verwachtingen van anderen.
Wanneer je perfectionisme zo omarmd hebt in je leven dat je denkt dat het van jou is, terwijl het je al heel vroeg geleerd is.
Wanneer je als kind geleerd hebt dat bepaalde emoties er niet mogen zijn en je dus als volwassene nog steeds niet boos mag worden of mag huilen van jezelf.

En al die honderden rug patiënten van dr. Sarno? Met de meesten van hen is het goed gekomen. Nadat dr. Sarno hen de juiste psychische(!) hulp bood en hij ze leerde waarom hun lichaam de pijn maakte, waren veel van hen binnen een aantal weken pijnvrij en konden ze weer alles doen in hun leven wat ze wilden.

WAT BETEKENT DIT VOOR JOU?
Zeg jij het maar.
Ga je blijven geloven dat er niets aan je pijn te doen is, of zou er een andere mogelijkheid mogen bestaan?
Ik heb een methode geleerd die afgeleid is van de theorie van dr. Sarno, waarmee het voor jou wellicht ook mogelijk is om pijnvrij door het leven te gaan.
Ga naar de website om een gratis RESETgesprek aan te vragen en dan zie ik je binnenkort.

Liefs en gezonde groet,
Angelique


#AngiesBodyCare #Pijn #GratisRESETGesprek #Rugpijn #Hernia #Pijnvrij

Delen met je netwerk

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor wat hoort wat!

Breng je een nieuwe klant voor een traject aan dan ontvang je zelf 5% provisie!

Angelique Lammertink
Laurens Costerstraat 21A
3112 DL Schiedam
+31641512954
info@angiesbodycare.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?