Wat zou je willen dat je kind leert op school?

Lieve pappa’s en mamma’s,

Wat veel mensen nog niet weten, is dat ik naast mijn specialisatie in chronische pijn ook heel graag kinderen wil helpen.

Waarom?

Omdat de onderliggende oorzaak van chronische pijn al zijn oorsprong in de jeugd kan hebben.

Ik heb natuurlijk al heel vaak uitgelegd dat interne spanning, spanning in jou, klachten kan veroorzaken. Deze spanning komt vaak opzetten als je niet leeft zoals je wilt.

Denk dan aan dat je altijd doet wat anderen willen, dat je niet opkomt voor jezelf, dat je bang bent voor wat anderen van je vinden, dat je geen stappen durft te zetten, etc.

Je kunt je er iets bij voorstellen, toch?

Als je gaat kijken naar hoe karaktereigenschappen en valkuilen in je leven ontstaan, zie je dat hier in de jeugd al zaadjes voor geplant worden.

Vanaf de geboorte tot aan het 7e levensjaar leert het kind van de ouders hoe het hoort, wat er van hem of haar verwacht wordt en wat er haalbaar is in het leven.

Dat is best een hele verantwoordelijkheid die je daar hebt als ouder, want wat als je het nou verpest?

Er zijn echter meer factoren die invloed hebben en school heeft ook een ontzettende impact op de ontwikkeling van je kind.

Een kind dat het ontzettend leuk heeft op school en heel veel vriendjes heeft zit wellicht beter in zijn vel dan een kind dat gepest wordt. Dit kind zal aan zichzelf gaan twijfelen, zal dingen gaan doen om leuk gevonden te worden en zal terughoudend worden om nieuwe dingen te proberen, uit angst om uitgelachen te worden.

Ik vind dat het onderschat wordt wat dat met een kind doet, terwijl het opgroeit.

Ook als volwassene zal hij nog steeds zijn best doen om aardig gevonden te worden en zal daarmee zijn eigen behoeften aan de kant zetten. Elk gevoel dat hem onbewust doet herinneren aan die tijd op school zal hem triggeren om gedrag te vertonen dat niet bij hem past.

Zelfvertrouwen versterken, omgaan met emoties en weten wat je wilt zijn dus belangrijke dingen om een kind bij te brengen, zo vroeg mogelijk. Als ouder kun je daar veel zelf mee doen.

Wat ik graag wil doen is ouders met kinderen één op één helpen dit op een goede manier te integreren in het leven van het kind, maar ik wil dit ook graag op scholen doen.

Op school bereik ik meer kinderen in één keer en als kinderen hier samen mee bezig zijn creëert dit verbinding. Kinderen die zich met elkaar verbonden voelen, pesten niet.

Win-win!

Zou jij dit een waardevolle bijdrage vinden bij jouw kind op school?

Tip de docent van je kind dan eens en geef hem mijn naam door.

Liefs en gezonde groet,
Angelique Lammertink
06- 415 129 54

#AngiesBodyCare #Kinderen #Zelfvertrouwen #Emoties #Pesten #Verbinding

Delen met je netwerk

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor wat hoort wat!

Breng je een nieuwe klant voor een traject aan dan ontvang je zelf 5% provisie!

Angelique Lammertink
Laurens Costerstraat 21A
3112 DL Schiedam
+31641512954
info@angiesbodycare.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?