Vandaag het verhaal van “het potlood”.

Een jongetje keek naar zijn oma die een brief aan het schrijven was. Op een gegeven moment vroeg hij: “Oma, schrijf je een verhaaltje over wat wij samen hebben meegemaakt of schrijf je misschien een verhaaltje over mij”?

Zijn oma stopte met haar brief, glimlachte, en zei: ‘ik schrijf inderdaad over jou. Maar belangrijker dan de woordjes die ik schrijf is het potlood waarmee ik schrijf. Ik zou willen dat je later als je groot bent, net zoals dit potlood wordt.”

Het jongetje keek nieuwsgierig naar het potlood, maar kon er niets bijzonders aan ontdekken. “Maar het is gewoon maar een potlood”

“Het is maar hoe je ernaar kijkt. Het potlood heeft vijf bijzondere dingen die jou tot iemand zullen maken die altijd in vrede met de wereld zal leven.” Maar dan moet je ze wel onthouden.

✏️Ten eerste:
Je zult misschien grootse daden verrichten, maar je mag nooit vergeten dat er een hand is die je leidt. Deze hand noemen we je gevoel en dit zal je altijd leiden.

✏️ Ten tweede:
Af en toe moet je stoppen met schrijven, om de punt te slijpen. Daardoor heeft het potlood een beetje pijn, maar het wordt er wel scherper van. Dus, je moet wat pijn kunnen verdragen, het maakt je tot een sterker mens.

✏️ Ten derde:
Als je met een potlood schrijft, kun je altijd uitgummen wat je fout schreef. De les is dat corrigeren wat we gedaan hebben niet slecht is, maar belangrijk, om rechtvaardig door het leven te kunnen gaan.

✏️ Ten vierde:
Het belangrijkste van het potlood is niet het hout of de buitenkant, maar het grafiet dat erin zit. Dus, wees steeds bezorgd om wat er binnenin je gebeurt.

✏️ Ten slotte:
Het vijfde wat een potlood bijzonder maakt: het laat altijd een spoor achter. Besef goed dat alles wat je in je leven doet, sporen achter zal laten en probeer je daar voortdurend van bewust te zijn”

– Bron: Paulo Coelho-

Liefs en een gezonde groet,

Angelique

#AngiesBodyCare #MooiVerhaal #InspirerendVerhaal #HetPotlood

Delen met je netwerk

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor wat hoort wat!

Breng je een nieuwe klant voor een traject aan dan ontvang je zelf 5% provisie!

Angelique Lammertink
Laurens Costerstraat 21A
3112 DL Schiedam
+31641512954
info@angiesbodycare.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?