“ONBEWUSTE ONDERDRUKTE EMOTIES DE OORZAAK VAN MIJN PIJN?”
Ja, bij andere mensen misschien, maar niet bij mij. Ik heb geen onderdrukte, onbewuste emoties. “
Tja.. je zal niet de eerste en zeker niet de laatste persoon zijn die dat zegt.
We denken allemaal dat we zo bewust zijn van alles wat we doen, zeggen en denken. De werkelijkheid is dat het meeste geregeld wordt door de automatische piloot die we in ons hebben. Ons brein is fantastisch slim en gericht op overleven. Een hele belangrijke taak van het brein is ons beschermen tegen gevaar.
Nu we volwassen zijn kunnen we redelijk goed met emoties omgaan.
Tenminste… een groot deel van de mensen.
We kunnen relativeren, we kunnen besluiten ons niet te druk te maken, in principe hebben we controle over onze emoties. Toch?
Tenzij je makkelijk te triggeren bent.
Daar bedoel ik mee dat je vanwege een opmerking van iemand heel boos, verdrietig of gefrustreerd raakt. De opmerking zelf is feitelijk niet zo heel bijzonder, maar je bent in alle staten. Denk bijvoorbeeld aan die mensen die ontzettend boos worden als iemand in het verkeer ze dwars zit. Vloeken, schreeuwen of een middelvinger opsteken. En om wat? Dat iemand hen misschien per ongeluk niet gezien had bij het kruispunt? De actie en reactie zijn niet in verhouding, dat is duidelijk.
Het gaat hier dus niet om wat die ander doet. Het gaat om jouw reactie. Blijkbaar raakt diegene je diep, anders reageer je niet zo heftig.
Wat interessant is, is wat je geraakt heeft.
Welk gevoel komt er naar boven?
Waarom is het zo belangrijk voor je?
Boosheid en irritatie zijn voor veel mensen makkelijke emoties om te uiten. Angst en verdriet voelt vaak oncomfortabel, maar dit zijn wel emoties die vaak onder de boosheid of irritatie te vinden zijn. Angst en verdriet worden vaak gezien als zwakheid. Het is dus verleidelijk om die emoties weg te stoppen, te onderdrukken.
Dat hoef jij zelf niet bewust te doen, want je brein helpt je hier al bij. Zwakheid wil het brein niet, want dat is gevaarlijk voor je bestaan. Je brein heeft dus wel het beste met je voor, maar onderdrukking van emoties levert interne spanning op. En het is die spanning die uiteindelijk ten grondslag ligt aan chronische pijn.
Pijn naar aanleiding van onderdrukte emoties is dus eigenlijk geen vage theorie, maar gewoon fysiologie. Lichaam en geest werken samen. Je doet jezelf en je lichaam een plezier als je dat zo snel mogelijk inziet.
Laat mij je helpen. Ik leg je uit hoe je van pijn af kunt komen door de balans weer te herstellen.
http://angiesbodycare.nl/intakeformulier-trm/
Liefs en gezonde groet,
Angelique
#AngiesBodyCare #ChronischeKlachten #Klachten #Irritatie #Rugpijn #Migraine #Gewrichtspijnen #Slapeloosheid #GebrekAanEnergie #NekSchouderklachten #Fibromyalgie #RESETgesprek
No responses yet