“Ik heb alles al geprobeerd…”

Echt? Alles?

Heb je al massage geprobeerd? Oh… oke…
Of acupunctuur? Oh.. ook al..
En een goede fysiothera…. Oke, check..
Wacht, ik weet het. De osteopaat, shiatsutherapeut, manueel therapeut, dorntherapeut, lymfetherapeut, houdingstherapeut?
Oh… ook al?
En het revalidatieprogramma voor chronische pijn dan zeker ook?
Ja, dacht ik al…

Ondanks dat jij zegt dat je alles al hebt geprobeerd kan ik je vertellen dat je NIET alles hebt geprobeerd.
Weet je wat er ontbreekt in dit rijtje?
De Pijn Reset Methode.

De Pijn Reset Methode is anders omdat hierbij niet de focus wordt gelegd op het lichaam en waar precies de klacht zit, maar wat tot deze klachten hebben geleid en waarom ze in stand gehouden worden.

Het is namelijk niet logisch dat je al jaren pijn hebt. Zelfs een botbreuk kan binnen 6 weken gerepareerd worden door je lichaam. Waarom zou je lichaam dan niet een kneuzing, ontsteking, overbelasting, e.d. kunnen oplossen?

Heb je zichtbare afwijkingen zoals een hernia, een stenose of artrose? Allereerst zijn dit geen afwijkingen, want heel veel mensen hebben dit, zonder dat ze pijn hebben.

Maar als jij het verhaal blijft geloven dat je jezelf vertelt over je pijn, kom je er nooit vanaf.

De kracht van je gedachten en overtuigingen zijn heel sterk.

Stel dat je pijn hebt gekregen tijdens het hardlopen. Je was zo’n 10 minuutjes onderweg in een mooi bosgebied en je zag daar een paar prachtige, indrukwekkende bomen staan. Je was daar van aan het genieten, maar je werd afgeleid door een stekende pijn in je enkel. Oh jee… toch geen gescheurde enkelband?

Na onderzoek blijkt er gelukkig niets aan de hand, dus na een weekje rust wil je het hardlopen weer oppakken. Fijn, het gaat super, geen centje pijn.

Totdat je op diezelfde plek aankomt waar die mooie bomen staan. Je voelt de pijn in je enkel opkomen en het hardlopen gaat ‘em niet meer worden. Strompelend bereik je de auto en je vindt het wel mooi geweest voor vandaag. Rustig aan maar.

Het gekke is dat het dagenlang goed gaat en met andere activiteiten heb je geen last, maar als je weer gaat hardlopen komt de pijn na zo’n 10 minuten weer opzetten.

Hier is zeer waarschijnlijk geen sprake van een zwakke enkelband of een gewricht dat niet goed is, maar je hebt te maken met een geconditioneerde pijn.

Een geconditioneerde pijn is een pijn die opkomt in bepaalde omstandigheden. Altijd bij het hardlopen, altijd bij het traplopen, altijd bij het autorijden, etc.

Ik gebruik tijdens het gratis adviesgesprek een checklist om te bepalen of jouw klachten wel of niet op te lossen zijn en een van de vragen die hier op staan is deze: “Zijn er activiteiten waarbij je meer of minder last hebt?”

Ben je benieuwd naar de andere vragen en wil je weten of jouw pijn toch op te lossen is?

Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

#chronischepijn

Liefs en gezonde groet,
Angelique

#AngiesBodyCare #ChronischeKlachten #Klachten #Pijn #Pijnklachten #Irritatie #Rugpijn #Hernia #Migraine #Gewrichtspijnen #Slapeloosheid #GebrekAanEnergie #NekSchouderklachten #Fibromyalgie #RESETgesprek

Delen met je netwerk

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor wat hoort wat!

Breng je een nieuwe klant voor een traject aan dan ontvang je zelf 5% provisie!

Angelique Lammertink
Laurens Costerstraat 21A
3112 DL Schiedam
+31641512954
info@angiesbodycare.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?