Heb jij ook die dualiteit in jezelf?

HERKEN JE DAT?
Soms ben je super zen, kun je de wereld met liefde bekijken en kun je alles aan. Dan ineens zegt iemand iets waardoor je vanuit je binnenste die boosheid op voelt borrelen. Boem! Je ontploft en je zal die ander wel eens zeggen waar het op staat!

Daarna kalmeert de storm en sla je jezelf voor je kop dat je jezelf niet in de hand hebt kunnen houden. Waarom laat je je weer zo meeslepen door je emoties? Daar hoor je toch boven te staan? Het past zeker niet bij iemand die claimt spiritueel te zijn. Negatieve emoties zijn voor mensen die geen zelfreflectie hebben. Die hebben nog een hoop soulsearching te doen. Dat is niet op jou van toepassing, want jij kent jezelf door en door. Toen je zo boos werd, tja, dat was even een misstapje, maar was vooral de schuld van die ander. Iedereen zou daar boos om geworden zijn.

DIT IS DE VALKUIL VAN MENSEN DIE BEZIG ZIJN MET SPIRITUALITEIT.
Er bestaat een bepaald beeld van mensen die spiritueel zijn. Deze mensen kunnen boven alle primitieve emoties uit stijgen en compleet in contact zijn met hun ware zelf. Zij zijn altijd in verbinding met hun lichte kant. De donkere kant hebben zij achter zich gelaten en verwerkt. Zodra er wel negatieve emoties opkomen, worden deze geneutraliseerd door gevoelens van licht en liefde. Zij bevinden zich op een hoger niveau, in tegenstelling tot heel veel anderen die nog steeds leven in een lagere trilling.

YEAH…RIGHT. (eyeroll)
Ten eerste zijn er maar weinig mensen die altijd in het licht staan. Ja, als je 6 uur per dag aan het mediteren bent misschien. Ons leven, gewoon in de maatschappij, zit vol tegenstellingen en uitdagingen. Het leven is juist licht en donker, zon en maan, eb en vloed, yin en yang. Zodra je jezelf daar van wilt onttrekken, onderdruk je dus een kant van jezelf. Een kant die een functie heeft. Een kant die gezien en gehoord wil worden. Als jij je kleine verdrietjes, boosheidjes en frustratietjes niet wilt zien en ze wegstopt, stapelen ze zich van binnen op en worden de emoties steeds groter en heftiger. Tot een moment dat iemand iets vervelends zegt… BOEM! Nu mag het er uit en dan is het ineens de schuld van de ander.

ZELFREFLECTIE
Zelfreflectie is reflecteren op jezelf, met een objectieve blik naar jezelf kijken. Dat houdt in dat je nieuwsgierig bent naar je gedachten, je gevoelens, je acties. Wat maakt dat je bepaalde dingen doet? Wat maakt dat je geen verdriet of boosheid mag voelen? En wanneer heeft je ego bepaalt dat jij als spiritueel persoon net een tikje beter bent dan al die andere mensen?

CHRONISCHE PIJN
Je hebt me al vaker horen zeggen dat het onderdrukken van emoties chronische pijn veroorzaakt en dat het hebben van bepaalde karaktereigenschappen hiermee verband houdt. Spirituele of religieuze mensen hebben meer kans op het ontwikkelen van chronische pijn, omdat zij zichzelf vertellen dat het hebben van bepaalde emoties niet past in hun levensvisie. Als jij jezelf hierin herkent en het aandurft om op alle kanten in jezelf te reflecteren, neem dan contact op. Ik help je jezelf met al je aspecten te leren kennen en te omarmen.
http://angiesbodycare.nl/

Liefs en gezonde groet,
Angelique

#AngiesBodyCare #DualiteitInJezelf #Zen #Boos #Spiritualiteit #Zelfreflectie #ChronischePijn

Delen met je netwerk

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor wat hoort wat!

Breng je een nieuwe klant voor een traject aan dan ontvang je zelf 5% provisie!

Angelique Lammertink
Laurens Costerstraat 21A
3112 DL Schiedam
+31641512954
info@angiesbodycare.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?