Een dagelijkse reminder die je kunt gebruiken bij chronische pijn:
“Mijn pijn bestaat alleen maar als afleiding voor mijn onderdrukte emoties.”
Dat klinkt wel gek, he?
Ik hoor je denken: ‘Onderdrukte emoties?
Ik heb helemaal geen onderdrukte emoties.
En als ik vroeger wel onderdrukte emoties had, heb ik die ondertussen echt wel verwerkt. Dat kan echt geen oorzaak van mijn pijn zijn. Mijn pijn is zeker te weten lichamelijk. Mijn pijn is trouwens veel te heftig om psychisch te zijn.’

Sommige mensen zeggen dit ook direct als ik ze vertel wat ik doe. Ze hoeven niet eens na te denken. BOEM! Daar is het antwoord.

Ik vind dat op zijn minst verdacht. Als je zo snel met een antwoord komt, merk ik dat er gewoon weerstand op de uitspraak zit. Weerstand op de gedachte dat de pijn te maken kan hebben met psychische factoren.
Waarom?
Dat vraag ik me dan altijd af.

Wil je dan zo graag dat je pijn lichamelijk is omdat iemand anders er dan misschien toch iets aan kan doen met behandelingen of zo?

Of betekent een psychische/emotionele oorzaak dat het je eigen schuld is dat je pijn hebt gekregen?
Voel je je daar dan niet goed bij?

Of, nog een mogelijkheid: Als de oplossing van je pijn zit in het feit dat je met je emoties aan de slag moet, roept dat dan weerstand op?
Wil je die beerput niet open trekken uit angst wat er naar boven komt?

Ik weet hoe het is om die omschakeling te moeten maken. Ik dacht ook dat mijn rugklachten een fysieke oorzaak hadden. Maar ja, ik kwam daar niet verder mee. Er was geen oplossing. En toen ik hoorde dat mijn pijn voort zou kunnen komen uit onderdrukte (onbewuste!) emoties, stond ik ook niet te springen:

“Yaaaayyy! Ik mag gaan graven in de emoties die ik normaal gesproken wegstop en liever niet voel!”
Echt niet, hoor…

Maar goed, ik had een keuze. Ik kon er voor open staan en kijken wat het me zou brengen of ik kon de rest van mijn leven met pijn blijven lopen omdat ik te eigenwijs was om aan te nemen dat iemand anders meer weet dan ik.

Ik besloot dat laatste te doen en je weet hoe het verhaaltje afloopt. Mijn pijn is weg en ik heb de nodige cursussen gevolgd om anderen zoals jij en ik ook te helpen.

Hoe gaat jouw verhaaltje aflopen?
Neem vandaag nog contact met me op!
http://angiesbodycare.nl/intakeformulier-trm/

Liefs en gezonde groet,
Angelique

#AngiesBodyCare #ChronischeKlachten #Klachten #Irritatie #Rugpijn #Migraine #Gewrichtspijnen #Slapeloosheid #GebrekAanEnergie #NekSchouderklachten #Fibromyalgie #RESETgesprek

Delen met je netwerk

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor wat hoort wat!

Breng je een nieuwe klant voor een traject aan dan ontvang je zelf 5% provisie!

Angelique Lammertink
Laurens Costerstraat 21A
3112 DL Schiedam
+31641512954
info@angiesbodycare.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?