DAT GELDT NIET VOOR MIJ!!

Sommige mensen worden serieus boos als ik vertel waar de meeste chronische (pijn)klachten vandaan komen. Meer dan 90% van de chronische klachten hebben te maken met psychische/emotionele factoren. De sleutel ligt vaak in het onbewuste brein. In onbewuste emoties die je ooit hebt weggestopt omdat ze op dat moment heel ongewenst waren. Dit is in een paar zinnen uitgelegd en erg kort door de bocht. Wanneer je bij mij komt, leg ik je dat natuurlijk wat uitgebreider uit. Maar sommige mensen kunnen hier dus al heel boos om worden. Alsof ik iets heel kwetsends gezegd heb of zo. Reacties als: “Wat een onzin! Denk je nou echt dat mijn arts dit niet zou weten als dit waar is?! Mijn pijn zit in mijn lichaam en de oorzaak dus ook. Als het psychisch zou zijn zou ik het echt wel door hebben. Mijn klachten kunnen hooguit verlicht worden, maar zullen nooit meer over gaan.”

DON’T SHOOT THE MESSENGER
Ik heb het allemaal niet verzonnen hoor. Ik werd niet op een dag wakker en dacht: laat ik nu jou eens vertellen dat alles wat je dacht over je pijn niet waar is, gewoon om je te pesten.Hey, ik sta aan jouw kant en ik begrijp je. Ik heb zelf ook chronische pijn gehad en mij was ook verteld dat ik er mee moest leren leven. Als ik niet zelf op zoek was gegaan naar een oplossing, had ik nu nog pijn gehad waarschijnlijk. Daar komt bij dat leven met pijn je soms ook iets kan opleveren, waardoor je het spannend vindt om het anders te gaan doen. Je pijn geeft je een soort vrijbrief om bepaalde stappen niet te zetten in je leven, want ja, je hebt nu eenmaal een beperking. Je dagelijkse pijn. Je kunt daarmee in je comfortzone blijven en dat vinden we als mensen altijd fijn, dat is veilig. Er is een deel in jou wat jou graag klein houdt en bang is voor persoonlijke groei.

MAAR ER IS OOK EEN DEEL IN JOU WAT WEL DROMEN HEEFT
Er is een deel dat wil genieten, dat het avontuur wil opzoeken, dat wil spelen. Een deel dat niet bang is voor wat er gebeurt als de pijn er niet meer zou zijn. Een deel dat vrij wil zijn. Dit deel kan het gewoon aan om die pijnlijke emoties te doorvoelen en daarmee de signaalfunctie van pijn te onderkennen.

ZIEN WAT ER IS
Ik gun het jou zo om te ontdekken wat er buiten die comfortzone ligt. En ik kan je vertellen dat het allemaal niet zo eng is als je nu denkt. Je denkt misschien: ‘Pff… moet ik dan die hele beerput van vroeger open gaan trekken? Dat zie ik niet zitten.’Nee, dat hoeft niet. We gaan geen oeverloze gesprekken voeren over wat jou allemaal is overkomen. Waar het om gaat is dat je gaat onderzoeken welke emoties verantwoordelijk zijn voor jouw lichamelijke pijn. Deze emoties willen alleen maar erkend worden, dat je ze ziet voor wat ze zijn. Relax, je hebt alles al overleefd, dit kun jij ook. Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt en die beantwoord ik graag.
Neem even contact op!
http://angiesbodycare.nl/

Liefs en gezonde groet,
Angelique


#AngiesBodyCare #ChronischePijnklachten #PsychischeOfEmotioneleFactoren

Delen met je netwerk

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor wat hoort wat!

Breng je een nieuwe klant voor een traject aan dan ontvang je zelf 5% provisie!

Angelique Lammertink
Laurens Costerstraat 21A
3112 DL Schiedam
+31641512954
info@angiesbodycare.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?