“Ik heb de controle, niet dat deel in mij dat de pijn creëert.”

Je moet dit regelmatig herhalen als je eenmaal overtuigd bent dat je van je chronische pijnklachten af kunt komen.
Die overtuiging is stap 1, maar het volhouden is nog wel een dingetje.
Er is namelijk een deel in jou dat je belemmert om beter te worden. Ons brein is heel slim en kan fantastische dingen, maar in één ding is het nog wat primitief. Onze emoties. Als je brein maar enigszins denkt dat er gevaar dreigt, dan gaat alle redelijkheid uit het raam en worden alle keuzes gebaseerd op angst.

Je brein beschouwt emoties als verdriet, boosheid, eenzaamheid, onzekerheid, etc. regelmatig als gevaarlijk, omdat dit je positie in deze wereld in gevaar brengt.
Als je boos wordt, is er een kans dat de ander je in de steek laat.
Als je verdrietig bent, kan dat wel eens als zwak gezien worden en dan wil die ander misschien ook niet meer bij je zijn.
Als je onzeker bent, doe je alles om maar geaccepteerd te worden.

Als je jong bent, ben je daar helemaal gevoelig voor. Jij bent dan wel volwassen geworden en kan zaken relativeren, maar een deel van je brein blijft in die kinderlijke redenaties hangen. Dat is normaal hoor, dat heeft iedereen.

Don’t worry 😉

Maar wat er dan gebeurt is fascinerend. Hoe zou jouw brein kunnen voorkomen dat jij je bezig houdt met deze ‘gevaarlijke’ emoties? Het kan tegen je zeggen dat je dat niet moet doen, maar ja, er gaan zoveel gedachten in je hoofd rond, dat is niet bij te houden. Aangezien je brein je lichaam aanstuurt, heeft het daarmee een krachtig middel in handen. Wat als het je nou een flinke hoofdpijn geeft? Dan ben je daar behoorlijk druk mee. Je emoties zijn niet zo van belang op dat moment, toch? Eerst maar die hoofdpijn wegwerken. Mensen met chronische pijn hebben bijna elke dag wel ergens pijn. Je blijft dan dus druk met je lichaam. Emoties? Daar kom je niet eens aan toe. Sterker nog, je drukt ze nog verder weg, anders kun je niet meer functioneren.
‘Hup doorgaan, niet zeuren!’
Vind je het nog lastig te begrijpen hoe dit allemaal werkt?
Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.http://angiesbodycare.nl/

Liefs en gezonde groet,
Angelique


#AngiesBodyCare #ChronischeKlachten #Klachten #Irritatie #Rugpijn #Migraine #Gewrichtspijnen #Slapeloosheid #GebrekAanEnergie #NekSchouderklachten #Fibromyalgie #RESETgesprek

Delen met je netwerk

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor wat hoort wat!

Breng je een nieuwe klant voor een traject aan dan ontvang je zelf 5% provisie!

Angelique Lammertink
Laurens Costerstraat 21A
3112 DL Schiedam
+31641512954
info@angiesbodycare.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?