HOE MAKKELIJK STAP JIJ UIT JE COMFORTZONE?

Misschien heb je in een van mijn Facebookposts de foto gezien van mij in het ijsbad.
Als je het hebt over comfortzones, dan is dat wel een dingetje! Het ziet er allemaal heel makkelijk uit op de foto, maar ik kan je vertellen dat ik best wel even een drempeltje over moest om in zo’n bad te stappen. Het gekke is, dat toen ik het eenmaal gedaan had, ik nog dacht: Nou, dat viel best mee. En dat is vaak zo met comfortzones.
Van tevoren maak je soms iets veel groter dan dat het werkelijk is. Ik heb wel eens mensen in mijn praktijk gehad voor een RESETgesprek over chronische pijn. In eerste instantie zegt bijna iedereen dat ze alles willen doen om van hun pijn af te komen. Totdat ik ze voorstel om een traject met mij aan te gaan om te gaan kijken naar de reden van de pijn.

CHRONISCHE PIJN KAN OOK VEILIG ZIJN
De situatie die er dan ontstaat, lijkt gek, maar is ook wel logisch.
Ze krabbelen terug en zeggen iets als: “Ik denk niet dat dit iets voor mij is.”
Terwijl de pijn echt wel erg genoeg is. Niemand zal ronduit zeggen: “Ik blijf liever pijn houden want ik voel me daar fijn bij.”
Er is echter een deel in die persoon dat toch liever de bekende situatie wil houden. De meeste klachten hebben een reden en die reden ligt vaak op het psychische vlak. In eerste instantie willen mensen daar liever niet aan, terwijl ze diep van binnen voelen dat het klopt. Dat heeft te maken met het deel in hen dat het heel spannend vindt om op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten. Dat deel vind het fijn om alles bij het oude vertrouwde te houden, ook al betekent dat dat de pijn blijft.
En dat voelt tegenstrijdig, want veel mensen zeggen ook: “Waarom zou ik nou niet van mijn pijn af willen?
Ik onderzoek liever de onderliggende oorzaak dan dat ik de rest van mijn leven met pijn moet lopen.”

WELK DEEL IN JOU WIL WEL ZIEN WAT ER AAN DE HAND IS?
Daar spreekt een ander deel in jou.
Het deel dat verantwoordelijkheid wil nemen.
Het deel dat oplossingen wil zoeken.
Het deel dat niet bang is voor verandering.
Dat is het deel dat je aandacht moet geven als je van je pijn af wilt.
Want het deel dat het allemaal heel spannend vindt, zal niet weggaan.
Het zal je blijven afleiden met die lichamelijke pijn. Hoe drukker jij bent met de pijn, hoe minder tijd je hebt om stil te staan bij de psychische oorzaak.
Missie geslaagd.

Dat klinkt logisch, toch?

Als jij iets gedaan hebt en je wilt niet dat anderen daar achter komen, is een goede tactiek om de aandacht van jezelf af te leiden naar iets anders. Wanneer je de eerste stap uit je comfortzone hebt gezet om naar mij toe te komen, gaan we juist dit deel aandacht geven. Wat is er aan de hand, dat dat deel in jou zo graag de aandacht wil afleiden?

HET IS NET ALS EEN IJSBAD
Ik heb hetzelfde gedaan voor mijn eigen pijnklachten en ik kan je verzekeren dat het net is als een ijsbad. Je ziet er van tevoren tegenop, maar achteraf valt het best mee en zul je blij zijn dat je het gedaan hebt.

Liefs en gezonde groet,
Angelique

#AngiesBodyCare #Comfortzone #Chronischepijn #Pijn #OnderliggendeOorzaak #Pijnklachten #RESETGesprek

Delen met je netwerk

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor wat hoort wat!

Breng je een nieuwe klant voor een traject aan dan ontvang je zelf 5% provisie!

Angelique Lammertink
Laurens Costerstraat 21A
3112 DL Schiedam
+31641512954
info@angiesbodycare.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?