“Beweging is niet gevaarlijk”

Een van de regels die je dagelijks moet herhalen voor jezelf als je van chronische pijn af wilt komen.
En geloof me, dat is niet makkelijk als het elke keer in je rug schiet als je maar denkt aan een bezoekje aan de sportschool.

Als je al jaren chronische pijn hebt, heb je waarschijnlijk je abonnement allang opgezegd, want je sponsort die sportschool meer dan dat je echt gaat.

‘Rust roest’,
ken je die uitdrukking?
Het betekent dat ons lichaam beweging nodig heeft. Ons lichaam is daarop gebouwd én het is ook nog eens ontzettend sterk. Die rug, waarvan jij denkt dat ie zwak is, is een van de sterkste structuren in ons lichaam. Die gaat niet kapot als je een ‘verkeerde’ beweging maakt of net een kilootje te zwaar tilt.

By the way, een verkeerde beweging maken, wat is dat eigenlijk?

Ik hoor het mensen wel vaak zeggen: “Als ik een verkeerde beweging maak, voel ik het daar onderin.” En dan hebben ze het over een draaibeweging naar achteren, of bukken om iets van de grond af te pakken. Echt he? Een VERKEERDE beweging?

Trap er niet in. Je lichaam is sterk. Het is je brein dat dit soort gelegenheden aanpakt om jou te laten denken dat je lichamelijk iets verkeerd gedaan hebt waardoor je nu pijn hebt. Je gaat hierdoor voorzichtig bewegen of bepaalde bewegingen helemaal vermijden. Het gevolg is dat je spieren niet goed gebruikt worden en nog zwakker worden. Ook ga je anders bewegen en compenseren waardoor andere spieren weer overbelast worden. Al met al is het gewoon beter als je normaal blijft bewegen.

Wil je weten hoe dat werkt, dat je brein jou laat denken dat je een verkeerde beweging maakt? Neem contact met me op om een afspraak te maken!

Liefs en gezonde groet,
Angelique

#AngiesBodyCare #ChronischeKlachten #Klachten #Irritatie #Rugpijn #Migraine #Gewrichtspijnen #Slapeloosheid #GebrekAanEnergie #NekSchouderklachten #Fibromyalgie #RESETgesprek

Delen met je netwerk

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor wat hoort wat!

Breng je een nieuwe klant voor een traject aan dan ontvang je zelf 5% provisie!

Angelique Lammertink
Laurens Costerstraat 21A
3112 DL Schiedam
+31641512954
info@angiesbodycare.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?